Monday, 12 August 2013

QTP Certification Dumps- Part1

  1. You can also store environment variable files in Quality Center.
    A) True
    B) False
    Ans: A
  2. built-in environment variable that tells version of the OS on which you are working.
    A) OS
    B) OS_Ver
    C) OSVER
    D) OSVersion
    Ans: D
  3. Random number parameters are appropriate for non-numeric
    values, such as text or hypertext links.
    A) True
    B) False
    Ans: B
  4. You can use regular expressions only for values of type string and number.
    A) True
    B) False
    Ans: B
  5. If you expect the value of a property to change in an unpredictable way during each run session, you can use regular expressions
    A) True
    B) False
    Ans: B
  6. All ........ are automatically treated as regular expressions.
    A) programmatic description
    B) Window
    C) WinObject
    D) Collection
    Ans: A
  7. If a backslash character is used before a character that has no special meaning, the backslash is ignored.
    A) True
    B) False
    Ans: A
  8. You can use regular expressions in the Find what and Replace with strings to enhance your search.
    A) True
    B) False
    Ans: A
  9. Regular Expressions can also be used with XML checkpoints.
    A) True
    B) False
    Ans: A
  10. What is the Regular Expression Matching Zero or More Specific Characters
    A) x
    B) #
    C) *
    D) &
    Ans: C
  11. In the test results, the virtual object is displayed as though it is a standard class object.
    A) True
    B) False
    Ans: A
  12. You cannot insert any type of checkpoint on a virtual object
    A) True
    B) False
    Ans: A
  13. The ............ contains all the virtual object collections defined on your computer.
    A) Virtual Objects Manager
    B) Virtual Manager
    C) Virtual Object Manager
    D) Virtual Object Wizard
    Ans: C
  14. Extention of virtual object collection files
    A) .vcf
    B) .vot
    C) .vct
    D) .vcd
    Ans: B
  15. You can remove virtual objects from your test by ....... these objects.
    A) disabling recognition of
    B) deleting
    C) deleting virtual object collection files of
    D) All of Above
    E) both A & B
    Ans: E

  16. When you want QuickTest to recognize virtual objects during recording, ensure that the ....... check box in the General tab of the Options dialog box is cleared.
    A) Disable recognition of virtual object Files while recording
    B) Disable recognition of virtual object Collection while recording
    C) Disable recognition of virtual objects while recording
    D) Enable recognition of virtual objects while recording
    Ans: C

  17. QuickTest identifies a virtual object according to its ......
    A) Properties
    B) boundaries
    C) Object Spy
    D) Edges
    Ans: B
  18. Recovery scenarios activate specific recovery operations when ......... occur.
    A) Specific Errors
    B) Test Errors
    C) Trigger Events
    D) QTP Errors
    Ans: C
  19. You can also control and activate your recovery scenarios during the run session by inserting .............. into your test.
    A) Trigger Events
    B) Recovery Events
    C) Recovery Statements
    D) Catch Statements
    Ans: C
  20. If you choose On error in the Activate recovery scenarios box in the Recovery tab of the Test Settings dialog box, the recovery mechanism does not handle triggers that occur in the last step of a test.
    A) True
    B) False
    Ans: A
  21. By default, recovery scenario operations are activated only after a step returns an error.
    A) True
    B) False
    Ans: A
  22.  A ....... is a convenient way to organize and store multiple recovery scenarios together.
    A) recovery file
    B) recovery folder
    C) Recovery Log
    D) Log File
    Ans: A
  23. The Recovery Scenario Manager dialog box enables you to create and edit recovery files, and does not let you create and manage the recovery scenarios stored in those files.
    A) True
    B) False
    Ans: B
  24. Each recovery scenario is represented by an icon that indicates its type.
    A) True
    B) False
    Ans: A
  25. The Recovery Operations screen in Recovery Scenario Wizard enables you to manage the collection of ........ in the recovery scenario.
    A) recovery operations
    B) recovery Files
    C) Trigger events
    D) All of Above
    Ans: A
  26. If you define a Restart Microsoft Windows recovery operation, it is always inserted as the last recovery operation, and you can change its position in the list.
    A) True
    B) False
    Ans: B
  27. If more than one scenario uses a function with the same name from different function libraries, the recovery process may fail.
    A) True
    B) False
    Ans: A
  28. To debug a function library, you must first associate it with a test and then debug it from that test.
    A) True
    B) False
    Ans: A
  29. To detect and isolate defects in a test or function library, you can control the run session using the .... command
    A) Pause
    B) Run
    C) F14
    D) Session
    Ans: A
  30. When the test or function library run stops at a breakpoint, you can use the ...... to check and modify the values of VBScript objects and variables.
    A) Debug Window
    B) Debug Dialog
    C) Debug Viewer
    D) Debug page
    Ans: C
  31. While the test and function libraries are running in debug mode, they are read-only
    A) True
    B) False
    Ans: A
  32. You cannot debug a file that is called using an ...... statement, or any of the functions contained in the file.
    A) ExecuteFiles
    B) Execute_File
    C) Execute-File
    D) ExecuteFile
    Ans: D
  33. The debug session can continue at the backend while you can perform file operations like opening a new test etc.
    A) True
    B) False
    Ans: B
  34. Any changes you apply to external resources saved in the file system, such as function libraries, are implemented only when the test is closed and reopened but any changes you apply to any external resource that is saved in your Quality Center project, such as a function library, will be implemented immediately.
    A) True
    B) False
    Ans: B
  35. You can use the .......... command to begin your debug session at a specific point in your test.
    A) Start from Step
    B) Run to Step
    C) Run from Step
    D) Start to Step
    Ans: A


  1. You can specify the time (in milliseconds) QuickTest pauses between each step by modifying the ..... option in the Run tab of the Options dialog box (Tools > Options).
    A) Delay step execution by
    B) Delay every step execution by
    C) Delay all steps execution by
    D) Delay each step execution by
    Ans: D
  2. To display the Debug toolbar, choose ............
    A) View > Toolbar > Debug
    B) View > Toolbars > Debugs
    C) Views > Toolbar > Debug
    D) View > Toolbars > Debug
    Ans: D
  3. You can install the QuickTest...... add-ins (Web, ActiveX, Visual Basic) when you install QuickTest Professional, or you can install the QuickTest built-in add-ins at a later time by running the installation again.
    A) internal
    B) external
    C) built-in
    D) All of above
    Ans: C
  4. Add-ins that are installed separately from the QuickTest Professional installation are referred to as ....... add-ins.
    A) internal
    B) external
    C) built-in
    D) built-out
    Ans: B
  5. When QuickTest opens, you can choose which of the installed add-ins you want to load using the QuickTest Professional - ...... dialog box.
    A) Add-In Window
    B) Add-In
    C) Add-In Manager
    D) Add-In Management
    Ans: C
  6. Installing and Loading an Add-in is one and the same thing.
    A) True
    B) False
    Ans: B
  7. You can install Add-in Upgrade patches by running the relevant patch executable from the ..... folder.
    A) AddinsUpdate
    B) AddinsUpgrade
    C) Addins_upgrade
    D) Both A & B
    Ans: B
  8. In Add-in Manager dialog box, Time-Limited column displays values only when using a QuickTest seat license รข€” not a concurrent license.
    A) True
    B) False
    Ans: A
  9. You can view the list of add-ins that are currently installed or loaded by choosing ...................
    A) File > Settings
    B) Tools > Options and click the General tab.
    C) Help > About QuickTest Professional.
    D) both A & B
    Ans: C
  10. To maximize performance and object identification reliability, load all the add-ins.
    A) True
    B) False
    Ans: B
  11. The add-in is displayed as Not Licensed in the License column of the Add-in Manager dialog box:
    A) If an add-in license has not yet been installed for a specific external add-in.
    B) if no concurrent license server within your subnet has a registered license for the specific add-in
    C) if all concurrent licenses are in use
    D) All of Above
    Ans: D
  12. You can use only one license type per session for QuickTest Professional and all loaded add-ins-either seat or concurrent.
    A) True
    B) False
    Ans: A
  13. Before you record or run a test on a Web or Windows application, you can use the .... dialog box to instruct QuickTest which applications to open when you begin to record or run your test.
    A) Record and Run
    B) Record and Run Settings
    C) Run and Record
    D) Run and Record Settings
    Ans: B
  14. If you define environment variables to specify the record and run details, those values override the values in the Record and Run dialog box.
    A) True
    B) False
    Ans: A
  15. Record and Run Settings window contains two tabs
    A) Web & Window
    B) Web & Windows Applications
    C) Web & Window Applications
    D) Web & Windows Application
    Ans: B
  16. You can add up to ... applications to the application list displayed in the Windows Applications tab
    A) 10
    B) 12
    C) 24
    D) 64
    Ans: A
  17. You can use special, predefined environment variables to specify the applications or browsers you want to use for your test while specifying the Record and Run Details
    A) True
    B) False
    Ans: A
  18. To use environment variables to specify the applications or browsers you want to use for your test run, you must use the appropriate variable names E.g. the variable name for the Web address to display in the browser is
    A) URL_VAR
    B) URL_EN
    C) URL_ENV
    D) URL_VA
    Ans: C
  19. The setting of the Active Screen capture level (Tools > Options > Active Screen tab) can significantly affect the ..... for your test and the functionality of the Active Screen while editing your test.
    A) repeating time
    B) waiting time
    C) average time
    D) recording time
    Ans: D
  20. The Web tab (Record and Run Settings dialog box) is available only when Web support is installed and loaded.
    A) True
    B) False
    Ans: A
  21. The ...... enables you to view either the entire test flow (the calls to the actions in the test) or you can view the steps for a selected reusable or external action.
    A) Action Menu
    B) Action List
    C) Action Toolbar
    D) Action View
    Ans: B
  22. You can view the ....... of the original action in the General tab of the Action Properties dialog box.
    A) Parameters
    B) Location
    C) Associated Repositories
    D) Type
    Ans: B
  23. You can create an additional call to any reusable or external action in your test by pressing ...... while you drag and drop the action to another location at a parallel (sibling) level within your test.
    A) F3
    B) alt
    C) shift
    D) ctrl
    Ans: D
  24. You can use action parameters in any step in your action (including function calls).
    A) True
    B) False
    Ans: A
  25. Input values for an action parameter can be retrieved
    A) from the test (for a top-level action)
    B) from the parameters of the parent action that calls it (for a nested action)
    C) from the output of a previous action call (for a sibling action)
    D) All of above
    Ans: D
  26. The Action Call Properties dialog box enables you to set options that apply only to a ...... action call.
    A) following
    B) preceeding
    C) specific
    D) internal
    Ans: C
  27. Specifying input and output parameter values in action calls is .......
    A) required
    B) optional
    C) required only for internal action
    D) both A & B
    Ans: B
  28. ExitAction:
    A) Exits the current action, regardless of its iteration attributes.
    B) Exits the current iteration of the action.
    C) Exits the test, regardless of its iteration attributes.
    D) Exits the current global iteration.
    Ans: A
  29. If the action called by the RunAction statement includes an ExitAction statement, the RunAction statement can return the value of the ExitAction's RetVal argument.
    A) True
    B) False
    Ans: A
  30. If one or more of the property values of an object in your application differ from the property values QuickTest uses to identify the object, your test ..... fail.
    A) may
    B) must
    C) should
    D) will certainly
    Ans: A
  31. You can open as many shared object repositories as you want.
    A) True
    B) False
    Ans: A
  32. You can also open an object repository from the .......... in the File menu.
    A) Recent Folders list
    B) Current Files list
    C) Recent Files list
    D) Both A & c
    Ans: C
  33. If you opened the object repository in ...... mode, you must enable editing for the object repository before you can modify it.
    A) read-write mode
    B) read-execute mode
    C) read-write-execute mode
    D) read-only mode
    Ans: D
  34. You can also add objects to a shared object repository using the ....... option.
    A) Navigate and Learn
    B) Navigate and earn
    C) Navigate
    D) Navigate and Click
    Ans: A
  35. While Finding Objects in an Object Repository, You can use the Find and Replace dialog box to replace property or object names.
    A) True
    B) False
    Ans: B
  36. In the Expert View, you can use the Object property to activate the method for a Web object.
    A) True
    B) False
    Ans: A
  37. The test object property set for each test object is created and maintained by ....... The run-time object property set for each run-time object is created and maintained by the object creator
    A) Microsoft
    B) Adobe
    C) HP
    D) QuickTest
    Ans: D
  38. It is possible that you can use the Object property to access the native properties of any run-time object.
    A) True
    B) False
    Ans: A
  39. You cannot retrieve the values of test object properties from a run-time object.
    A) True
    B) False
    Ans: B
  40. You can use the GetTOProperty, GetTOProperties, and SetTOProperty methods in your ........ to set and retrieve the test object property values of the test object.
    A) Test
    B) Function Library
    C) Applciation area
    D) Both A & B
    Ans: D

No comments:

Post a Comment

Post a Comment